Handling:

Den här dramaserien baseras på Margaret Atwoods prisbelönta, bästsäljande roman och handlar om livet i det dystopiska Gilead, ett totalitärt samhälle i en tidigare del av USA. Gilead står inför miljökatastrofer och ett snabbt sjunkande födelsetal och leds av en galen, fundamentalistisk regim som behandlar kvinnor som statlig egendom. Som en av de få återstående fertila kvinnorna är Offred (Elisabeth Moss) en tjänarinna i överbefälhavarens hushåll, en av de kvinnor som tvingas till sexuellt slaveri i ett sista desperat försök att befolka en ödelagd värld. I detta skrämmande samhälle, där ett enda ord kan innebära döden, rör sig Offred mellan överbefälhavare, deras elaka fruar, Martor, och andra tjänarinnor – där alla kan vara spioner för Gilead – med ett enda mål: Att överleva och hitta den dotter som har tagits ifrån henne.


Recension:

Jag är förvånad över att jag tycker att en så pass sjuk jävla serie är bra .

Men det är den - ruskigt bra .

Mest för att den utspelar sig i så störda förhållanden .

I en framtid som inte finns, men i en framtid som inte skulle vara helt omöjlig att bli verklighet, om fel människor får bestämma .

Jag tror att det var det som fick mig att fastna .

Om man inte kan se när kvinnor far illa eller om man reagerar över en (redan hyfsat mansdominerad värld) ska man inte titta på den här serien .

Den kommer då att göra dig mycket, mycket upprörd .

Annars tycker jag absolut att man ska se den här serien, den är s j u k t bra! .

Skådespeleriet är helt outstanding och storyn är ett geni's påfund .

Jag kan inte sluta kolla när jag väl kollar .

Såg hela första säsongen på en dag (och då är varje avsnitt ca en timme långt), nu har jag börjat kolla på säsong två, och klockan är ganska snart just det, två .

Tiden rinner iväg, för exakt så bra är den .

Den utspelar sig i en tid som inte finns, och tiden existerar inte när man kollar på den heller . 

Så bra är den faktiskt .


- Welcome to the fight, it sucks .(null)